Projektet Svenska Låtar Halland
Under åren 2013, 2014 och 2015 genomförde spelmansförbundet ett projekt för att för att fånga upp och ta tillvara den skatt av svensk folkmusik som finns i Halland. Förbundet fick bidrag från Region Halland. Under ett år och tio tillfällen ledde Greger Siljebo kurser för att utveckla samspel och stärka repertoaren. Drygt 50 personer har gått kurserna som varit mycket uppskattade.

Från år 2016 och framåt fortsätter spelmansförbundet projektet med en annan inriktning. Greger Siljebo kommer att besöka de Halländska spelmanslag som är intresserade. Styrelsen har utvärderat besöken under 2016. Läs mer i rapporten. 

I följande pdf-fil finns de låtar som var med i Gregers kurser 2013-2015. Med noterna finns lite instruktioner och tips. Klicka här.
 

Nu finns en ny CD med 15 Halländska låtar. Den heter Hallandsfolk och Greger Siljebo har svarat för produktionen. Medverkande är deltagare från kurserna i "Svenska låtar", Annette och Leopold Wallin och ungdomsgruppen "Hallandsfolk".

Peter Ahlbom har i tidningen Spelmannen 2-2016 recenserat CD:n. "Klämming folkmusik från Halland på en omväxlande skiva. Här blandas kursdeltagare och ungdomsensemblen Hallandsfolk med storspelmän som Greger Siljebo och Anette och Leopold Wallin. Vackert spelat, det gnistrar härligt även om ungdomarna i Hallandsfolk tar ut svänganrna ordentligt. 15 skiftande spår på skivan, några nyskrivna och så en fin visa av Alf Hambe."

Lars Lind har i tidningen Lira 3-2016 skrivit följande recension: "En samling låtar från Halland med olika musiker där den sammanhållande och drivande länken är riksspelmannen Greger Siljebo, som spelar fiol och mandola på skivan. Bland mycket annat har han hörts i Tritonus och Aurum Trio. Hallandsfolk är också namnet på en ungdsomsgrupp, ungefär som Gävleborgs Ungdoms Folkband, GUF. De har fem låtar med på almbumet och är en frisk fläkt i sammanhanget. Bland annat den frinstämda Vintervisa för mänskor och troll, av mäster Alf Hambe. Här finns också två låtar med deltagare från kursen Svenska Låtar, arrangerad av Hallands Spelmansförbund (kursen alltså). Två fiolspelmän,  Annette och Leopold Wallin, medverkar med några låtar solo och duo/trio med Greger. All respekt till Greger, de medverkande och Hallands Spelmansförbund för denna dokumentation som presenterar ett landskap som kankse oförtjänt har fått stå i bakgrunden för andra landskap längre norrut."

Du kan beställa CD:n för 100 kronor + porto genom att mejla till Torbjörn Johansson:
034694420@telia.com