Hallands Spelmansförbunds populära folkmusikkurser för dig som är mellan 12 och 20 år.
Sommarkurser och helgkurser.

På denna sida hittar du information om våra kursen för ungdomar. 

Spelmansförbundets populära sommarkurs 2023
Vill du utveckla ditt musicerande och låtspel och ha kul ihop med gamla och nya kompisar? Häng då med på vår populära folkmusikkurs. Kursen har funnits sedan 1994 och vänder sig till dig som är driven musikant coh till dig som spelat fiol, flöjt, klarinett, cello eller något annat melodiinstrument i ett par år.

Du kommer att få spela i en grupp som passar just dig och du behöver inga förkunskaper i folkmusik. Många som tidigare deltagit på kursen återkommer år efter år. Våra erfarna instruktörer har hållit i kursen i flera år och har stor vana vid att arbeta med ungdomar på olika musikaliska nivåer.

Kursen startar måndagen den 7:e augusti klockan 10:00 och slutar söndagen den 13:e augusti klockan 14:00. På söndagen klockan 11:00 blir det en liten konsert för föräldrar och anhöriga.

Våra instruktörer är Hans Kennemark, Greger Siljebo, Anette Wallin och Agnes Lax. Kursen genomförs av Hallands spelmansförbund med stöd från Region Halland.

Kontakt, kursavgift och anmälan
I avgiften ingår undervisning och logi med helpension. Här länken till anmälningsblanketten.

Kursgåd
De senaste åren har vi varit på Kuggaviksgården i Åsa. I år blir det Lärjungagården i Torestorp. Adressen dit är Solbergavägen 2, 511 93 Torestorp. Vill du läsa om Lärljungagården på deras hemsida så klicka på www.larjungagarden.se 


Folkmusikkurs - helgkurs och återträff 
Hallands spelmansförbundet anordnar varje år en helgkurs för ungdomar. Här kan du läsa tidigare information om kursen.  
 


Bilder från sommarkursen 2017
Titta på bilderna från kursen 2017 med avslutningskonsert i Åsa och på Ornungastämman. 

loading...


Folkmusikkurs - om sommarkursen
Deltagaren Agnes Lax berättar om kursen 2016. Kurlsledaren Hans Kennemark berättar om ungdomskursen och sina tankar om folkmusikkurs för ungdomar. Torbjörn Johansson berättar om starten och händelser för kursen.