Hallands Spelmansförbunds populära folkmusikkurser för dig som är mellan 12 och 20 år.
Sommarkurser och helgkurser.

På denna sida hittar du information om våra kursen för ungdomar.

Våren 2020 har du möjlighet att söka till sommarkursen 2020.

 


Folkmusikkurs - återträffen 2019!
Helgen 26 - 27 januari – 2019  ordnar Hallands spelmansförbundet en återträff för ungdomar. Som vanligt i Kuggaviksgården i Åsa, Kungsbacka. Här finns praktisk information om kursen.  

Yngste deltagaren från kursen 2017, Tea 11 år, berättar här om återträffen.

Information om sommarkursen 2019
Vill du utveckla ditt musicerande och låtspel och ha kul ihop med gamla och nya kompisar? Häng då med på vår populära folkmusikkurs på Kuggaviksgården, ett vandrarhem som ligger i Åsa i norra Halland, alldeles vid havet.

Återigen har du chans att med kvalificerade instruktörer förkovra dig musikaliskt under flera dagar. Att under en hel vecka få vara tillsammans med andra musicerande ungdomar, och med trevliga och inspirerande instruktörer, kommer att utveckla ditt låtspel på flera plan. Veckan avslutas på söndagen med en gemensam konsert.

Kursen vänder sig till dig som är en driven musikant, men även till dig som bara har spelat fiol, flöjt, klarinett, eller annat melodiinstrument i ett par år. Du kommer att få spela i en grupp som passar just dig och du behöver inga förkunskaper i folkmusik. Många som tidigare deltagit på kursen återkommer år efter år. Våra erfarna instruktörer har hållit i kursen i flera år och har stor vana vid att arbeta med ungdomar på olika musikaliska nivåer.

Liksom tidigare år heter våra instruktörer Hans Kennemark, Greger Siljebo, Anette Wallin och Anna Elfwing. Kursen genomförs av Hallands spelmansförbund med stöd från Region Halland.

Kursavgift och anmälan
Kursavgift 2019: 3 600 kr. I avgiften ingår undervisning och logi med helpension. Kursavgiften faktureras till din hemadress.

Informationsfolder och anmälningsblankett finns i filerna nedan.
Välkommen med din ansökan! Sista anmälningsdag för folkmusikkursen är 21 juni!
OBS! I foldern är mejladressen till Torbjörn fel. Rätt adress är: 034694420@telia.com


Skicka blanketten till:
Hallands spelmansförbund
Torbjörn Johansson
Lyngen 120
311 90 Morup
Har du frågor, ring Torbjörn: 070 - 579 44 20

 


Bilder från sommarkursen 2017
Titta på bilderna från kursen 2017 med avslutningskonsert i Åsa och på Ornungastämman. 

loading...


Folkmusikkurs - från sommarkursen 2016
Deltagaren Agnes Lax berättar om kursen 2016. Kurlsledaren Hans Kennemark berättar om ungdomskursen och sina tankar om folkmusikkurs för ungdomar. Torbjörn Johansson berättar om starten och händelser för kursen.