Hallands Spelmansförbunds populära folkmusikkurser för dig som är mellan 12 och 20 år.
Sommarkurser och helgkurser.

På denna sida hittar du information om våra kursen för ungdomar. Sommarkursen  2018 är 6-12 augusti. 

 Folkmusikkurs - helgkursen blev fulltecknad!!
Helgen 27 januari – 28 januari 2018 ordnade Hallands spelmansförbundet en återträff för ungdomar. Som vanligt i Kuggaviksgården i Åsa, Kungsbacka. Kursen återkommer 2019. Här kand du ta del av information om anmälan till kursen 2018 samt lite praktisk information.  

Yngste deltagaren från kursen 2017, Tea 11 år, berättar här om återträffen.


Folkmusikkurs - sommarkursen
Deltagaren Agnes Lax berättar om kursen 2016. Kurlsledaren Hans Kennemark berättar om ungdomskursen och sina tankar om folkmusikkurs för ungdomar. Torbjörn Johansson berättar om starten och händelser för kursen.

Titta också nedan på bilderna från kursen 2017, avslutningskonserten i Åsa och på Ornungastämman. 

loading...

Information om sommarkursen
Vill du utveckla ditt musicerande och låtspel och ha kul ihop med gamla och nya kompisar? Häng då med på vår populära folkmusikkurs på Kuggaviksgården, ett vandrarhem som ligger i Åsa i norra Halland, alldeles vid havet.

Återigen har du chans att med kvalificerade instruktörer förkovra dig musikaliskt under flera dagar. Att under en hel vecka få vara tillsammans med andra musicerande ungdomar, och med trevliga och inspirerande instruktörer, kommer att utveckla ditt låtspel på flera plan. Veckan avslutas på söndagen med en gemensam konsert.

Kursen vänder sig till dig som är en driven musikant, men även till dig som bara har spelat fiol, flöjt, klarinett, eller annat melodiinstrument i ett par år. Du kommer att få spela i en grupp som passar just dig och du behöver inga förkunskaper i folkmusik. Många som tidigare deltagit på kursen återkommer år efter år. Våra erfarna instruktörer har hållit i kursen i flera år och har stor vana vid att arbeta med ungdomar på olika musikaliska nivåer.

Liksom tidigare år heter våra instruktörer Hans Kennemark, Greger Siljebo, Anette Wallin och Anna Elfwing. Kursen genomförs av Hallands spelmansförbund med stöd från Region Halland.

Kursavgift och anmälan
Kursavgift 2018: 3 600 kr. I avgiften ingår undervisning och logi med helpension. Kursavgiften faktureras till din hemadress.

Informationsfolder och anmälningsblankett finns i filerna nedan.
Välkommen med din ansökan! Sista anmälningsdag för folkmusikkursen är 22 juni!

Skicka blanketten till:
Hallands spelmansförbund
Torbjörn Johansson
Lyngen 120
311 90 Morup
Har du frågor, ring Torbjörn: 070 - 579 44 20